Wonen

Het liefst wil iedereen een plekje voor zichzelf. Soms is het voor jou lastig om al zelfstandig te wonen. Je wil zelfredzaam zijn, maar moet nog leren hoe dat gaat. In de kleinschalige woning van De Samengroei ondersteunen we je bij verschillende levensgebieden. Zo leer je zorgen voor jezelf in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Samenleven

In deze kleinschalige woonvorm van maximaal vier mensen, leef je samen andere mensen. Iedereen heeft een eigen kamer en samen deel je de keuken, de badkamer en de woonkamer. Samen werken we aan een gezond dag- en nachtritme en het ondersteunen bij het uitvoeren van de huishoudelijke taken. Door samenleven met anderen leer je van elkaar. Je leert elkaar te waarderen en samen een huishouding te runnen. Ben je hier al best goed in? Dan ben je misschien toe aan meer zelfstandigheid dan kunnen we je helpen naar de volgende.

Voordat je helemaal zelfstandig gaat wonen is het soms fijn als je al wel zelfstandig woont, maar hier nog wel hulp bij krijgt. Je krijgt van ons een eigen plekje, waar je je eigen huishouden moet runnen. Omdat het soms lastig is dat al helemaal alleen te doen helpen we je en zijn we altijd bereikbaar als het even lastig is. Op deze manier helpen we je om stap voor stap steeds zelfstandiger te worden. Je krijgt passende ondersteuning en we helpen je om uiteindelijk de stap te kunnen zetten naar geheel zelfstandig.

Stap voor stap meer zelfstandigheid

Wil je meer weten of heb je een vraag?