Ambulante begeleiding

Het liefst wil iedereen zijn of haar eigen leven inrichten en eigen keuzes maken. Soms lukt dat niet en heb je hier ondersteuning bij nodig. Zelfstandig wonen met ambulante begeleiding kan jou hierbij helpen. Samen kijken we naar doelen waar jij aan wil werken op de verschillende leefgebieden.

Wonen & leven

Je hebt een eigen huis en de begeleider komt bij jou thuis. Op basis van jouw wensen kijken we samen waar je extra hulp bij kan gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door het helpen van je huis op orde brengen en houden of boodschappen doen. Maar het kan ook zijn dat je het lastig vindt om met je financiën om te gaan en heb je hulp nodig om keuzes te maken.

Samen werken we aan een opgeruimd huishouden zodat jij je echt thuis voelt.

Als het voor jou lastig is om een gezond leven te leiden kunnen we je daarbij helpen. Op basis van jouw wensen en behoeftes helpen we je om het leven zo gezond mogelijk in te richten. Dat kan gaan over moeite met gezonde voeding of dat er een regelmatig eetpatroon ontbreekt. Misschien kan je al goed voor jezelf zorgen op het gebied van voeding, maar heb je ondersteuning nodig door meer te gaan bewegen. Door samen te kijken naar wat voor jou prettig is en wat je hierbij nodig hebt, kunnen we je helpen je leven op een gezondere manier in te richten. Dat kan ook door samen te kijken hoe je je verslaving onder controle kan brengen en houden. In dat geval werken we altijd samen met gespecialiseerde verslavingszorg.

Gezond leven

Een goede daginvulling

Een goed dag- en nachtritme helpt om structuur aan te brengen in je leven. Een goed dagritme is helpend om leven op een gezonde manier in te richten. Samen kijken we wat voor daginvulling het beste bij jou past. Dat kan zijn een vorm van dagbesteding, maar het kan ook zijn dat we je helpen naar een betaalde baan. Soms is werken voor jou lastig en gaan we samen op zoek naar een hobby waardoor je mee kan doen in het gewone maatschappelijke leven.

Iedereen vindt het wel eens lastig om met gevoelens om te gaan. Dan is het belangrijk dat je emoties kunt uiten. Wanneer er in je eigen omgeving niemand is waarbij je terecht kan, kan dit ook bij jouw begeleider. Deze luistert en helpt je hiermee om te gaan.

Omgaan met emoties

Wil je meer weten of heb je een vraag?